Laadpaal installatie

JE EIGEN LAADSTATION

Gefeliciteerd met je nieuwe elektrische auto. Nu nog een geschikt laadstation vinden om snel en veilig te kunnen laden. 

De Elektromonteur adviseert graag wat het beste is in jouw situatie. Geen gedoe en een standaard laadpaal? Of graag load balancing en kunnen laden met zonne-energie?

Neem gerust contact op voor advies. We kunnen ook altijd even langskomen om alles rustig te bespreken.

WAT KOST EEN LAADSTATION?

De kosten van een laadpaal thuis zijn afhankelijk van het type laadpaal dat je graag zou willen. Ga je voor een standaard model of een uitgebreide versie? Alles is mogelijk en dit bespreken we graag. 

De prijs voor een standaard model ligt rond de 800,- euro inclusief installatiekosten. Als vuistregel geldt: hoe verder de laadpaal bij de meterkast vandaan geplaatst wordt, hoe hoger de installatiekosten zijn. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de voedingskabel. Hoe loopt deze van de meterkast naar het laadpunt? Kan dit via een kruipruimte? Moet er gegraven worden? Al deze situaties hebben invloed op de prijs van de installatie. 

Hoe snel laadt mijn auto op?

De snelheid waarmee je auto is opgeladen hangt af van het vermogen, het type laadpaal en de accu van de auto. De Elektromonteur helpt bij het uitkiezen van de juiste laadpaal. Vul het formulier in bij ‘offerte aanvragen’ en u krijgt binnen twee werkdagen een reactie.

Een 1-fase laadpaal gebruikt 230V en heeft een vermogen van 16 A of 32 A. Het maximale laadvermogen is  7.4 kW. Je auto laadt dan 3,7kW of 7,4kW per uur op. Dit staat gelijk aan ongeveer 20km à 60km actieradius per uur.

Steeds vaker worden elektrische auto’s opgeladen met een 3-fase aansluiting. Dit zijn vaker de nieuwe elektrische auto’s. Een 3-fase laadpaal kan gemiddeld 11kW per uur laden. Dit heet ook wel krachtstroom en heeft een vermogen van 16 A of 32 A.

Heb je een 1-fase groepenkast en wil je thuis 3-fase kunnen opladen? Dan kan je een aanvraag doen bij de netwerkbeheerder voor het verzwaren van de hoofdzekering. Houdt er rekening mee dat de groepenkast wel aangepast of vervangen moet worden bij het verzwaren naar 3-fase.

Neem gerust contact op voor eerlijk en duidelijk advies. 

Belangrijk om te onthouden:

Merken

Wij schatten per situatie in welk laadstation het beste bij je past. Merken waar wij voornamelijk mee werken zijn: 

  • Wallbox
  • Alfen
  • Easee
  • EVHUB

Onze 5 stappen

Neem contact op of doe een aanvraag via het offerteformulier.

Wij nemen binnen twee werkdagen telefonisch contact op.

Bij je thuis kunnen we bekijken wat de beste locatie is voor het laadstation.

Ontvang een offerte op maat in je mailbox. Bij vragen of extra wensen kan je gemakkelijk contact opnemen via mail of Whatsapp.

Binnen 4 weken wordt de laadpaal geplaatst.